header

Консулство на Индонезия

          Добре дошли в интернет страницата на Почетното Консулство на Република Индонезия във Варна и Добрич. Този сайт е предназначен за предоставяне на информация относно Индонезия и за дейностите ни в региона за по-нататъшното засилване на отношенията между нашите две страни.
Почетното Консулство бе създадено и официално обявено на основание на представения консулски патент от 26.08.2015г. от името на Н.Пр. г-н Джоко Видодо, президент на Република Индонезия с признат от Правителството на Република България за почетен Почетен консул на Република Индонезия със седалище във Варна и с консулски окръг, обхващащ територията на област Варна и област Добрич на 06.10.2015 г. Почетен консул на Република Индонезия за Варна и Добрич е г-н Красимир Симов.
Основавайки се на съществуващите топли дипломатически отношения и по-нататъшното им укрепване, се дава приоритет на работата за развитие местно ниво на икономическото сътрудничество, особено в областта на търговията, инвестициите и туризма. Специално внимание е отделено и в други области на двустранното сътрудничество, което може да има благоприятен икономически ефект, както и засилване на контакта с хора, в областта на културата, енергетиката, селското стопанство, труда, здравеопазването, образованието, отбраната и закона.


Особен акцент поставяме и на нашия потенциален принос за развитието на отношенията между побратимените градове Варна и Сурабая (втори по големина индонезийски град с над 5-милионно население). 

Не на последно място е и работата ни с индонезийските граждани в региона, които са наши близки приятели.
Надяваме се, че чрез този сайт, ще бъдете по-заинтересовани да научите повече за Индонезия и дейностите на Консулството.