header

30 TRADEXPO ,DJAKARTA, INDONESIA 21-25 OCTOBER 2015

Българска делегация от 20 бизнесмени, под егидата и с непосредственото участие на Негово Превъзходителство Бунян Саптомо, Посланик на Република Индонезия в Република България, посети 30 годишно търговско изложение в Джакарта.

Изложението беше открито от Президента на Република Индонезия Джоко Видодо. В рамките на събитието се проведоха редица съвместни дейности и посещения. Започнахме със семинар с Министъра на Икономиката, Министъра на Туризма и Председателя на Индонезийския Инвестиционен фонд, където бяхме запознати с възможностите за търговия и инвестиции в страната. Нашата делегация се срещна с Министъра на комуникацията и информационните технологии и се запознахме с невероятния потенциал, с който разполага страната за инвестиции в тази област.

Със съдействието на Търговската камера се осъщстви среща с бизнесмени по ресори и интереси на всеки участник. Прекрасната организация по пребиваването ни там спомогна всички да се запознаят с отделните производства и възможности за търговия със стоки и суровини. Директните контакти доведоха и до реално сключени сделки. Делегация, организирана от Министерство на икономиката на Индонезия, посети град Сурабая. В делегацията участваха 12 представители от България,Румъния,Мексико,Бразилия и Бахамските острови.

Специална презентация за възможностите за търговия с 38-милионната провинция Източна Ява направи Министъра на икономиката Лили Солех. Бяха посетени три огромни завода за призводство на мебелни изделия и замразени храни и за преработка на кафе. Впечатляващи предприятия с огромни възможности и пазари. Красимир Симов използва посещението си в побратимения на Варна град Сурабая и проведе приятелска и ползотворна среща с ръководството на местната Община. Там той представи меморандум от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, съгласуван с Командира на Военноморските сили и Началника на училището, за контакт относно обмяна на опит с тамошното морско училище и обучение на студенти. Беше отправена покана от името на организаторите на фестивала „Любовта е лудост“ за участие с техен филм, както и за техен участник във фестивала „Откритие“ за млади естрадни таланти.

Всички заинтересовани фирми, желаещи контакти, насоки за търговия или инвестиции, могат да се обърнат към Почетния Консул на Република Индонезия за Варна и Добрич - Красимир Симов.